A nyári időszakban egyre népszerűbbek a szabadtéri esküvők, sőt, manapság nemcsak a lagzit, hanem a szertartást is sokan kerthelyiségben tartják. A választható helyszínek így kibővültek, hiszen a kastélyszállók, kúriák, kisvendéglők kertjeit, várudvarokat, botanikus kerteket, illetve halastavak környékét egyaránt ki lehet bérelni erre a célra. Ám nem egyszer saját kertben ülik meg a menyegzőt, mely évek óta bevett szokás a falvakban.

Ilyenkor a dekoráció sokféle lehet, melynek megálmodásakor négy fő területre kell koncentrálni. Ha a szertartás is a szabad ég alatt zajlik, a díszítés tervezésekor figyelembe kell venni a bevonulás útvonalát, a vendégek ülőhelyeit, illetve a házasságkötésre kijelölt helyszínt, melyet ki lehet jelölni egy virágokkal borított boltívvel, kerti pavilonnal vagy virágtartó oszlopokkal.

A kovácsoltvasból készült virágkapuk, a faragott pavilonok, illetve az oszlopok bármelyik kertészeti árudából beszerezhetőek, melyek dizájnos kerti kiegészítőket is árulnak. Kisebb szökőkutakat, szobrokat szintén meg lehet vásárolni az efféle helyeken, de érdemesebb bérbe venni a kertrendezéssel, kertépítéssel is foglalkozó virágüzletektől.

A dekoráció szempontjából a táncteret övező asztalok sora a negyedik fő terület, ahol a terítékkel, lampionokkal, kandeláberekkel, virágokkal, gyertyákkal és papírmasé díszekkel lehet különleges hangulatot teremteni. A stílust általában meghatározza maga a helyszín, hiszen egy pompázatos kastélykertben kissé furán mutatna egy rusztikus, falusias dekoráció. B-tervként érdemes egy sátrat is felállítani, mert az időjárás bármikor megviccelheti a násznépet.

  • Megosztás:
hirdetés