Egy frissen házasodott ismerős sokakból kíváncsiságot vált ki, és vannak, akik nem is rejtik véka alá, hogy vannak kérdéseik.

hirdetés

Jó esetben ezek értelmes, tapintatos és hasznos kérdések, melyekre örömmel válaszol az ember. Gyakrabban viszont sajnos olyasmikkel állnak elő, amiktől egy újdonsült menyasszony – vagy vőlegény – haja azonnal égnek áll. Ezekre nem könnyű természetes mosollyal, intelligensen felelni, még akkor sem, ha a kérdést egyébként nem a rosszindulat szülte. Összegyűjtöttük azokat, amelyek a legnagyobb valószínűséggel feléd is elhangzanak, és segítünk, hogy mit érdemes rájuk felelni.

Na és, milyen a házasélet?

Ez a kérdés nagyjából olyan, mint amikor egy rég nem látott ismerőstől megkérdezed, hogy mi újság. Nem lehet rá kimerítő választ adni, ezért, ha meghallod, emlékeztesd magad, hogy a kérdező valószínűleg azért tette fel, mert kíváncsi, hogy megy a sorod feleségként, változott-e valami az életedben, de nem tudott – vagy nem akart – konkrétumot megfogalmazni. A legjobb, amit tehetsz, hogy röviden felelsz, és a személytől függően döntöd el, mennyire mész részletekbe a változásokat illetően. Ma már a legtöbben az esküvő előtt is együtt élnek egy ideig. Ha nálatok is ez a helyzet, diplomatikus válasz lehet, hogy a hétköznapokban nem változott semmi, csak hivatalos lett a kapcsolatotok.

Mikor jön a baba?

Bármilyen őszinte kíváncsiság és jóindulat vezérli is ezt a kérdést, a legtöbb ember jogosan nem veszi jó néven, ha a gyerekvállalásról faggatják. Az esküvő olyan mérföldkő az életben, mely után régen mindig a gyerekvállalás következett, és ez sokakban még mindig benne van, így számíthatsz rá, hogy nálad is érdeklődnek majd róla. Ebben az esetben nem kell udvariaskodni, nyugodtan megmondhatod, hogy ez csak rátok tartozik, még akkor is, ha a másik fél ennek nem örül.

Mennyi pénz jött össze a lagzin?

Ez az a kérdés, amit egyértelműen azért tesznek fel az emberek, hogy utána elcsámcsogjanak egy darabig a válaszon, mindegy, mi volt az. Hasonlóan a gyerekvállaláshoz, a nászajándékokból, menyasszonytáncból befolyt összeghez sincs senki másnak köze, csakis azoknak, akik kapták. Mivel ez egy nem túl illedelmes kérdés, itt abszolút a vérmérsékletedtől függ, hogy mit felelsz. Ha nem akarsz róla beszélni, mondd el, hogy nem szeretnél válaszolni, ha viszont nem titok, érdemes akkor is csak egy körülbelüli nagyságrendet mondani – vagy annyit, hogy épp elég.

  • Megosztás:
hirdetés