Közhelyesen hangozhat, de nagyon is igaz, hogy a házasság komoly döntés, amit csak felelősséggel szabad meghozni.

Talán több válás elkerülhető lenne, ha a felek mélyen magukba néznének, és őszintén, éretten elgondolkodnának az érzelmeiken és a motivációikon, mielőtt oltár elé állnak. Az alábbi három dolog rengeteg emberben ott motoszkál, és sokakat arra ösztönözhet, hogy idő előtt beleugorjanak egy helyzetbe, amire nem álltak készen – és valószínűleg a kapcsolatuk sem. Ha csak ezek miatt mennél férjhez, inkább még ne tedd!

Félsz, hogy egyedül maradsz

Az első és legerősebb indok, amiért sokan siettetik a házasságot, az az egyedülléttől való félelem, és attól, hogy, ha most nem élnek a megállapodás lehetőségével, később már nem lesz rá alkalmuk. Ennek azonban jó eséllyel az lesz az eredménye, hogy hamarosan megbánják az esküvőt, és egyre többször gondolkodnak azon, mi lett volna, ha még várnak, ha még ismerkednek. A kétely felőrli a kapcsolatot, már ha az elég erős érzelmek és a bizonyosság hiánya nem tenné meg előbb-utóbb.

A legtöbb barátod már házas

Csak azért nem szabad férjhez menni, hogy ne te legyél az egyetlen a barátnőid között, akinek még nem kötötték be a fejét. Egyrészt mindenki élete máshol tart, és nem szabad másokhoz hasonlítgatni magad, másrészt ugyanazok lépnek érvénybe, mint az előző pontban. Ha nem elég stabil a kapcsolat, nem tudod elképzelni a jelenlegi társaddal az életedet, és nem kettőtök őszinte, mély szövetségén alapul a házasság gondolata, az mind-mind intő jel.

Reméled, hogy ez javít a párkapcsolati problémáitokon

Az ember hajlamos azt hinni, hogy egy drasztikus változás, egy nagy, látványos lépés majd alapjaiban változtatja meg a párkapcsolatát, és minden korábbi problémát eltöröl. Ez lehet igaz, de általában negatív értelemben. A meglévő gondokat csak sok kommunikációval, munkával és nyitottsággal lehet orvosolni, a házasság önmagában nem fogja megoldani őket – sőt, ha kizárólag ettől várod a csodát, az további csalódásokhoz vezethet, és még el is mélyítheti a konfliktusokat.

  • Megosztás: