Akár te házasodsz, akár esküvőre vagy hivatalos, jó ötlet saját kezűleg elkészíteni a gyűrűpárnát, mert nemcsak különleges, de ajándéknak is nagyon ötletes.

Elmondjuk, hogyan fabrikálhatsz te is a képen láthatóhoz hasonló cukiságot.

Gyűrűpárna házilag

Apróság, de szinte elengedhetetlen része az esküvői ceremóniának a gyűrűpárna, ezért fontos, hogy mutatós legyen. Gyönyörű darabokat kaphatsz készen, de még nagyobb eszmei értéke lesz, ha te magad gyártod le a puha ékszertartót. A fenti masnis gyűrűpárnát könnyen elkészítheted, ha van egy kis türelmed és kézügyességed.

Erre lesz szükséged:

  • papír és fehér ceruza
  • egy darab szép szövet
  • hozzá illő cérna, tű, gombostű
  • vatta
  • olló

Nyomtasd ki a sablont, amit ezen a linken találsz, vagy rajzold rá ceruzával egy A/4-es lapra. Vágd ki a papírt a forma mentén, majd a masnit fektesd rá a szövet belsejére. Rajzold körbe fehér ceruzával a sablont, majd vágd ki ezt is ollóval.

A két masniformát tedd egymásra úgy, hogy a hátoldaluk legyen felül, és tűzd meg gombostűvel az élek mentén. Nagyjából fél centire az anyag szélétől öltsd össze a masni két felét úgy, hogy középen hagysz egy lyukat, amin át ki tudod fordítani a szövetet, és bele tudod tölteni a vattát – ez lesz a következő két lépés.

Ha már szép duci a párna, öltsd össze a lyukat is, és a masni közepén szorosan tekerd át a szövetcsíkot, vágd le a felesleget, majd néhány öltéssel rögzítsd a hátulján. A masni és a csík között húzz át egy vastag fonalat, szalagot vagy erős cérnát, amire ráfűzhetők a gyűrűk.

Kép: marthastewartweddings.com.

  • Megosztás:
hirdetés