Ha esküvőre készülődsz, pontosan ismerned kell a büdzsét és a tervezett kiadásokat, és tisztában kell lenned azzal, hogy szükség esetén honnan faragj le a költségekből.

Összegyűjtöttünk néhány jó példát, ami fontosnak tűnhet, de valójában felesleges pénzkidobás.

Új étkészlet

Sokan döntenek úgy, hogy az esküvőre új és drága étkészletet vesznek, amit aztán valószínűleg soha többet nem fognak használni, nehogy eltörjön, lepattanjon, vagy bármi módon megsérüljön. Teljesen felesleges nagy kiadásokba verni magad: ha étteremben tartjátok a lagzit, ott úgyis adott a felszerelés, ha pedig olyan helyen lesz a parti, ahol nektek kell az ilyesmiről gondoskodni, teljesen megfelel egy egyszerű, akár egyszínű, de elegáns, olcsóbb készlet is. A szalvéta és az asztaldísz úgyis feldobja a terítéket.

Drága asztalterítő

Még a legdrágább, legszebb esküvői asztalterítők nagy része is fehér, ezért teljesen felesleges tízezreket kiadnod olyasmiért, amihez nagyon hasonlót a töredéke áron is beszerezhetsz. Ugyanaz érvényes a terítőre is, mint az étkészletre: ez csak a dekoráció alapjául szolgál, a dolgok ízét úgyis más tárgyak adják majd meg.

Programfüzet

Egyre nagyobb divat, hogy az ifjú pár programfüzetben gyűjti össze a nagy nap menetét a násznép minden egyes tagja számára. Ez óriási kiadás, és ráadásul teljesen felesleges: ha mindenképpen tudatni akarod velük az esküvő rendjét, elég, ha kifüggesztesz egy táblát a lakodalom helyszínén, amit aztán bárki kedvére tanulmányozhat.

  • Megosztás:
hirdetés