Az esküvői tanú igen fontos szerepet tölt be a nagy napon, és ugyanúgy szem előtt van, mint az ifjú pár, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen ruhában érkezik a menyegző helyszínére. Ha téged is felkértek a nemes feladatra, adunk néhány kiinduló tippet a ruhaválasztáshoz.

Az esküvői tanú ruhája

Választhatsz valamilyen nőies egyberuhát, de meg kell felelnie néhány kritériumnak. Ha egyszínű, semmiképp se legyen fehér, mert ez a menyasszony színe! Ne legyen se túl rövid, se túl nyitott, különösen, ha templomi esküvőt is tartanak. Nyári melegben a szertartás idejére illik stólát vagy egy csinos pulóvert kanyarítani a válladra. Arra is törekedj, hogy a ruha szép, de egyszerű legyen, semmiképp ne öltözd túl a menyasszonyt!

Nadrágban is mehetsz: a legjobb, ha magas derekú, bő szárú nadrágot választasz egy csinos, betűrt blúzzal. Ha ez az összeállítás nem áll jól, vagy nem kényelmes, egy egyenes szabású nadrágban és egy csinos, például peplum szabású felsőben is elegáns leszel.

Ha inkább a klasszikus, konzervatív stílust követnéd, viselhetsz nadrág- vagy szoknyás kosztümöt is. A szoknya önmagában, blézer nélkül is nagyon nőies és alkalomhoz illő egy szép blúzzal és a hozzá passzoló kiegészítőkkel.

Olyan cipőt válassz, ami megy a ruhádhoz, elegáns, de mégis kényelmes, hiszen állnod is kell majd a szertartás alatt. Ha nem jársz biztos lábakon a magassarkúban, inkább viselj csinos, de lapos talpú lábbelit.

  • Megosztás:
hirdetés