A hagyománytisztelet jó dolog, ha valódi értéket képviselő tradícióról van szó, ám az esküvők kapcsán számtalan olyan szokás létezik, ami az évek során elavulttá vált, így nyugodtan lehet rajta változtatni.

Természetesen nem kötelező ezt megtenni, de ha úgy érzed, kész vagy néhány újításra, ezeket ajánljuk a figyelmedbe!

A menyasszonyi ruha

A fehér szín, mint az ártatlanság szimbóluma már korántsem bír olyan jelentőséggel, mint ezelőtt 100 évvel. Mondjuk ki nyíltan, az arák legtöbbje már nem szűz a nászéjszaka előtt, így nincs feltétlenül szükség arra, hogy erre utaló jelként, fehér ruhában esküdjenek.

Tehát, ha neked tetszenek a színes darabok, ahhoz is jogod van, hogy tiritarka árnyalatokban pompázz, a rózsaszín például most különösen divatosnak számít ilyen tekintetben.

A bevonuló zene

A nászinduló klasszikus és szép, de ha te úgy döntesz, hogy valami másra szeretnél bevonulni, az szíved joga. Választhatsz valamilyen komolyzenei művet, vagy akár azt a dalt is, amire a pároddal először táncoltatok, ennek a hagyománynak ugyanis a világon semmi jelentősége nincs, viszont így legalább tényleg emlékezetes lesz.

Koszorúslányok

Ami a koszorúslányokat illeti, itt sem kötelező ragaszkodni a megszokotthoz. Régen mindenki úgy gondolta, hogy a koszorúslány ruháknak tejesen egyformának kell lenniük, de manapság már akár más-más színt is választhatsz minden egyes lánynak, ha úgy látod jónak. Sőt, akár fiúkat is beválogathatsz a lányok közé, hiszen igenis létezik fiú-lány barátság, simán előfordulhat, hogy a legjobb barátod éppen az ellenkező nem tagja. Tehát, ha őt nem zavarja, hogy főszereplő lesz az esküvőn, nyugodtan kérd fel nyoszolyólánynak.

Az apa kíséri be a menyasszonyt

Szép gesztus az örömapát felkérni, hogy az oltárhoz kísérjen, de valójában az anyukádnak is biztosan jól esik, ha ő is végigsétálhat az oldaladon. Engedd el a régi beidegződést, hogy ez az apák kiváltsága, édesanyádnak is joga van ahhoz, hogy férjhez adjon.

  • Megosztás:
hirdetés