Nemcsak költséghatékony megoldás, ha saját kézzel gyártott dísszel dekorálod az autót az esküvőre, de a násznép tetszését is garantáltan elnyeri majd.

A látványos pompon-dekorációt egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csak szánj rá egy kis időt.

Díszíts pomponnal!

Egyre divatosabb itthon is, hogy már nemcsak az esküvői autó motorháztetejét díszítik fel, de akár a kocsi egész felületére kerül dekoráció, sőt, az amerikai filmekhez hasonlóan még húzza is azt maga után. Ilyen dekorációt saját kezűleg is készíthetsz.

Erre lesz szükséged:

  • nagy adag selyempapír
  • olló
  • madzag
  • tapadókorongok

Vágj ki a selyempapírból 10×10 centis négyzetlapocskákat. Egy pomponhoz helyezz egymásra pontosan illesztve négy darabot, és kezdd el harmonikaszerűen behajtogatni őket. Ha készen vagy, köss madzagot az így kapott papírcsík közepére, és óvatosan válaszd szét a papírrétegeket, hogy lásd a pompont – érdemes azonban csak akkor széthajtani a labdacsokat, amikor már az autóra kerültek, hogy ne sérüljenek.

Gyárts annyi pompont, amennyi csak szükséges, és egy hosszú madzaggal kösd egymáshoz őket a papír közepénél. Szintén madzaggal rögzíts a füzérre néhány tapadókorongot oda, ahová szükséges – így a dekoráció stabil lesz, de nem tesz kárt az autó fényezésében.

Képek: pasoquemecaso.blogspot.com.

  • Megosztás:
hirdetés