Nagyon kínos tud lenni, amikor olyan személy kérdez rá, hogy meghívod-e az esküvőre, aki nincs a tervezett násznép listáján.

Bár senkinek sem tartozol magyarázattal, és nem is illik ilyesmiről faggatózni, ha valaki kíváncsi – esetleg számon kér -, érdemes tapintatos és megfelelő választ adnod neki. Így elkerülhető, de legalábbis minimalizálható a további sértődés, és megelőzhető a rossz viszony kialakulása. Adunk néhány tippet, melyekkel hatékonyan kezelheted a helyzetet.

Mikor szabad füllenteni?

Ha valaki megkérdezi, miért nem hívtad meg az esküvőre, az tipikusan az a helyzet, amikor belefér, ha kegyes hazugsághoz folyamodsz. Ilyenkor hivatkozhatsz rajtad kívül álló tényezőkre is, még akkor is, ha nem ez az igazság, de nem szeretnéd elárulni a valódi okot, mert azzal megbántanád a másikat. Persze, ha úgy érzed, hogy egyébként is ideje tisztázni az ismeretség mélységét, elmondhatod, hogy egyszerűen nem akartad, hogy ott legyen az illető. Jól gondold meg, mielőtt így döntesz, mert rosszul sülhet el.

A legjobb magyarázat: a szűk család

A legtöbben megértik, ha az ember elmagyarázza, hogy nem akart hetedhét országra szóló lakodalmat, csak a szűk család és a legközelebbi barátok lesznek jelen. Persze, ha százfős esküvőt tartotok, és úgy tervezed, hogy mindenhová posztolsz róla, akkor nem ez a legjobb kifogás, de egy közepes méretű násznép esetén bevethető. Egyébként is egyre több az olyan lagzi, ahová valóban csak a közeli hozzátartozókat hívják meg, és nincs is ezzel semmi gond.

A büdzsé és a helyszín is megkötheti a kezed

Vannak olyan helyszínek, ahol kikötik, hogy pontosan mennyi vendéget hívhatsz meg, és ennél egy fővel sem lehet több a násznép száma. Ha ti is ilyen helyen tartjátok az ünnepséget, nyugodtan elmondhatod, hogy nagyon erősen szelektálni kellett a meghívottak között, mert behatárolták a lehetőségeket a helyszín szabályai. Emellett a költségkeret is nagy úr, bizony, van olyan, hogy már plusz egy fő sem fér bele, és ezt mindenkinek meg kell értenie.

  • Megosztás:
hirdetés