Az esküvő egyszerre a legszebb és a legrémesebb élmény lehet. Sok mindent kell átgondolnunk, mielőtt belevágunk, hogy mindenki számára kellemes emlék legyen.

A Fine Living tévécsatornán látható Platina esküvőkben végigkövethetjük, hogy milyen buktatók lehetnek, és mitől lesz igazi siker a nagy nap. Ez alapján összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ha nem engedsz

“Ez az én napom!” – kiáltja sok ara, amikor elkezdi szervezni az esküvőjét, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát. Persze, az álmaidat ne add fel, de próbálj racionális maradni. Biztos, hogy érdemes hintót vagy limuzint bérelni a bevonuláshoz, vagy dizájner tortát készíttetni, ha ezeket megspórolva kicsit többet költhettek a nászútra?

Emellett az esküvő igazából nemcsak rólad szól, hanem a párodról és vendégekről is, akikkel szeretnéd megosztani az örömödet. Biztos, hogy egy régi kastélyban kell tartani a partit, ha a leendő férj és barátaitok többsége jobban érezné magát például egy modern kerthelyiségben? Lehet, hogy ezek most nagy lemondásnak tűnnek, de utólag jó döntésnek bizonyulnak.

Ha nem vonod be a vőlegényt

A legjobb, ha közösen hoztok döntést, így a párod is elégedett lesz. De kerüld el azt a végletet, hogy mindenhova elcipeled, és kikérdezed: rózsa vagy liliom legyen-e a teremdekorációban, a koszorúslányok selymet vagy szatént viseljenek-e, satöbbi. A legtöbb férfit ez kevésbé izgatja – viszont a helyszín kiválasztása és főleg a menüsor és a torta ízesítése olyan dolgok, melyekben talán nagyobb örömmel nyilvánít véleményt. A másik véglet, ha kihagyod mindenből, és kész tények elé állítod.

Ha nem te választasz ruhát

Anyukád Diana hercegnő-féle uszályos ruhában képzel el, a legjobb barátnőd egy hollywoodi stílusú báli ruhát javasol, a vőlegény valami szexi sellőszabásúban látna szívesen. Ebben az esetben már érvénybe léphet az “Ez az én napom”-elmélet. Fontold meg a véleményeket, de, ha olyan ruhát viselsz a nagy napon, ami nem az egyéniségedet tükrözi, megbánhatod, hogy nem a szívedre hallgattál a választásnál.

Ha stresszelsz

A maximalizmus jó dolog, de sokszor az öröm kárára mehet. Idegesítő persze, ha kiderül, hogy a húgod elfelejtette elhozni a kék harisnyakötőt, az egyik koszorúslányon kitört az allergia, és folyton tüsszög, a felszolgált pezsgő pedig langyos. De tulajdonképp: na és? Addig, amíg szépnek érzed magad, a párod szemében a szerelmet látod, és a vendégek összességében jól mulatnak, minek stresszelni?

Ha berúgsz

Ahogy az esküvői buli halad előre, valószínűleg megiszol majd pár pohár alkoholt. Ez ugyan segít abban, hogy ellazulj, de próbáld kontroll alatt tartani a helyzetet. Mindig van valaki, aki épp fotóz vagy videóz, és nem biztos, hogy másnap örömmel látnád a Facebookon, amint a bárpulton roptad a táncot, vagy kivörösödött arccal üvöltöztél valakivel egy vérbeli kofa szókincsét használva. A pillanatnyi poénért ne hozd magad kellemetlen helyzetbe.

További hasznos tanácsok, érdekes történetek és csodás esküvők a Fine Living tévécsatornán a Platina esküvők című műsorban júliusban szombatonként folyamatosan 13:35-től 22:20-ig, augusztusban pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn 13:45-től.

  • Megosztás:
hirdetés