Nem lehet senkit önzőséggel vádolni azért, mert egy esküvőn szeretné jól érezni magát, és alkohollal próbálja gátlásait feloldani.

Viszont, ha ez azt jelenti, hogy tönkreteszi valaki nagy napját, mert túl harsány, kötekedő, netán erőszakos lesz, akkor igenis felelősségre vonható. Így szereld le a részeg nagybácsit vagy a többi vendéget, ha az események kezdenek kínossá és zavaróvá válni!

Ezt tedd!

Nyilván az alkoholmámorban a józan észre hatni nem okos dolog, ezért két dolgot tehetsz, bár egyik megoldás sem túl kifinomult.

Ha alapvetően jámbor részeggel van dolgod, aki amúgy jól érzi magát a buliban, akkor csúnyán szólva fenyegesd meg, hogy még egy húzás, és számára véget ér az este. Amennyiben elég magabiztosan adod elő magad, komoly esélyekkel nyerheted meg a csatát ellene.

A másik, drasztikusabb megoldás, hogy egyszerűen kiteszed a szűrét. Ne légy sértő és goromba, de határozottan mondd meg a vendégnek, hogy elrontja mindenki szórakozását, és szeretnéd, ha nem lenne itt. Kísérd is ki az ajtóhoz, hogy érezze, mennyire komolyan gondolod a dolgot, sőt, ha tudod, zárd is ki a helyiségből. Talán ekkor kicsit megsértődik, de kijózanodva valószínűleg ő is elismeri majd, hogy neked volt igazad ebben a szituációban.

Van még egy lehetőség, kérj meg valakit, hogy vigyázzon a kellemetlenkedő vendégre, és tartsa fenn a rendet, persze úgy, hogy közben itasson vele minél több vizet is. Nyilván ez kiszúrás a felvigyázóval, de így legalább nyugodtan élvezheted a nagy napot.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés