Az önbizalom szempontjából kiemelkedően fontos, hogy saját szépségeddel kapcsolatban ne szorongj. Az önbizalom építésben hisz a Dove márka is, amely elkötelezett abban, hogy a nőket termékeivel nap mint nap arra inspirálja, hogy fedezzék fel saját magukban is a szépséget.

A szépségipari márka, hogy jobban megértse a nők szépséghez való viszonyát, 2010-ben 20 országban végzett kutatásában arra kereste a választ, hogy hogyan kapcsolódik össze a szépség, a szépségápolás és a boldogság.

A nők önmaguk legnagyobb kritikusai

Világszerte a nők több mint fele – 55 százaléka – egyetért abban, hogy a nők önmaguk legnagyobb kritikusai, így ez a 672 millió nő emiatt nem is tudja kiaknázni a bennük rejlő szépségpotenciált. Miközben a nők többsége a világon külső tényezők hatására dolgozik azon, hogy szép legyen – 59 százalék -, majdnem harmaduk – 32 százalék – bevallja, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást.

Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint akár a társadalom – 12 százalék -, akár a barátok és család – 6 százalék – vagy a média – 6 százalék- nyomása.
A statisztika jól megmutatja, milyen erős önkritikát gyakorolunk akkor, ha saját szépségünkről van szó.

Szépség: A külső szemlélő szemével

A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80%-a egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4%-uk tartja szépnek. Bár ez utóbbi szám 2%-ról megduplázódott az eredeti 2004-es kutatás óta, a legtöbben még mindig nem találnak magukban semmit, amit szépnek mondanának. Ráadásul 72%-uk úgy gondolja, hogy azok a nők a legszebbek, akik kihozzák magukból a legtöbbet, mégis majdnem felük úgy érzi, hogy ezt ők nem teszik meg még akkor sem, ha tisztában vannak vele, hogy jobban is kinézhetnének.

Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat. A Dove minden nőt arra szeretne ösztönözni, hogy pozitív kapcsolatot alakítson ki saját szépségével, ezáltal javuljon az önképük és felfedezzék a bennük rejlő szépséget. Egy ilyen világban a szépség az önbizalom, és nem a bizonytalanság forrása lehet.

  • Megosztás:
hirdetés