Ha szeretnél barna lenni az esküvőd napjára, de a napozáson vagy szoláriumon kívül az önbarnítót is beveted a cél érdekében, tarts be pár szabályt!

Az ilyen készítmények ugyanis nemcsak a bőrt, de a ruhát is befoghatják, ez pedig kellemetlen lehet a fehér vagy világos színű esküvői öltözet esetében.

Az első lépések

Akár krém, akár spray, akár hab állagú barnítót használsz, ne az esküvő napján próbáld ki először! Már jó előre válaszd ki a készítményt, és teszteld a nagy nap előtt, így gyakorolhatod a foltmentes felvitelt is. Érdemes olyat választani, melyben növényi festék van, ez nem károsítja a bőrt, ha pedig mégis foltot hagyna, könnyebb eltávolítani a ruhából.

Zuhanyozz le, vidd fel a barnítót, majd vegyél fel egy fehér pólót, és figyeld meg, hol fogja be az anyagot. Ezekre a területekre különösen koncentrálnod kell majd az alábbi megelőző lépések során.

Az esküvő előtti napon

Vesd alá magad egy alapos testradírozásnak, hogy megszabadulj az összes elhalt hámsejttől, amivel leválhatna a bőrödről az önbarnító! Kerüld az olajos radírokat, mert ezek rátapadnak a bőrre, és meggátolják, hogy felszívódjon a színezőanyag. Légy különösen alapos azokon a területeken, ahol izzadni szoktál, vagy, ahol előzőleg befogta a pólót a barnító. Ha készen vagy, hidratálj víz alapú krémmel!

Élesben

Zuhanyozz, töröld szárazra a bőrt, hidratálj, majd menj el a fodrászhoz és a manikűröshöz, ha még nem tetted meg, mert az önbarnítás az utolsó lépés. Hintőporozd be a problémás részeket, majd vidd fel a barnítót a bőrödre a csomagoláson látható utasításokat követve, és várd ki az előírt száradási időt!

  • Megosztás:
hirdetés