Még ma is divat az esküvő előtti külön fotózkodás, a legtöbb pár időt szakít arra, hogy egy csokorra való emléket készítsenek a nagy napjukról.

Ilyenkor a fényképész jó esetben sok hasznos instrukcióval látja el a menyasszonyt és a vőlegényt, mégis előfordulhat, hogy a végeredmény láttán az alanyok csalódottak lesznek, mert valami nem az igazi a fotókon. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, fogadd meg a következő apró, de hasznos tippeket!

Gyakorolj!

Talán viccesen hangzik, de nem árt, ha alaposan megnézed magad egy nagy tükörben, akár az utolsó ruhapróba közben, akár otthon, a ruha nélkül. Próbálj ki különböző pózokat, nézd meg, melyik az előnyösebb profilod, és milyen testhelyzetben látod magad a legcsinosabbnak. Persze fontos, hogy ezek a pózok természetesnek hassanak, és ne tűnjenek nagyon beállítottnak, merevnek – azt is gyakorolhatod a tükör előtt, hogy hogyan tudod minél lazábban felvenni a kedvenc testtartásodat.

Figyelj a sminkedre!

Okosan válaszd ki a sminkedet is, hiszen nem az a cél, hogy máshogy nézz ki az esküvői fotóidon, mint általában. A jó smink ismérve, hogy nem mutatja másnak az arcod, hanem a természetes adottságaidból hozza ki a legtöbbet: elfedi az apróbb hibákat, és kiemeli a legelőnyösebb tulajdonságaidat. Itt is igaz, hogy a kevesebb több, egy természetes hatású, kipróbált makeup garantáltan jobban mutat majd a képeken, mint az erős, számodra szokatlan színek.

A fotós a barátod

Ha ismeretlen is a fotós, gondolj rá úgy, mint egy jó barátodra, akit hosszú ideje ismersz: ha nagyon feszélyezve érzed magad, az is segíthet, ha egyenesen a helyébe képzelsz egy konkrét, számodra kedves személyt, amikor fényképez. Így könnyebben el tudsz majd lazulni a kamera előtt, és a képeken természetesebbnek tűnsz majd, mint akkor, ha végig azon kattognál, hogy idegen a fényképész. Mosolyogj, és élvezd a helyzetet!

  • Megosztás:
hirdetés