Nem mindenki álmodozik hetedhét országra szóló, ékes-díszes esküvői ruháról. Főként azoknak kedvez az új divatirányzat, akik az egyszerű vonalakat preferálják.

A téli romantika nem feltétlenül jelenti a cikornyásan díszített, csillogó-sziporkázó, pompázatos esküvői ruhákat. Persze a kínálatban fellelhetők a diszkréten csillámos, sejtelmesen csipkés, nagy szoknyás darabok is, de egy kicsit visszafogottabb kiadásban, mint ahogy az elmúlt években volt tapasztalható. A tervezők sok gondot fordítottak a praktikumra is: jó, ha a cudar téli hidegben ráfér egy elegáns kabát a ruhára, ugyanakkor az sem utolsó szempont, hogy kényelmesen lehessen benne mozogni.

A rétegelt szoknyás, tüllös kreációk szintén egyszerűbbek a megszokottnál, fazonkialakításukat az ötvenes-hatvanas évek divatja inspirálta. A lágy esésű, test vonalát követő darabok sziluettjei pedig a harmincas-negyvenes évek estélyi ruháit idézik elénk. A finom, de nem feltétlenül könnyed anyagok kerülnek előtérbe, mint a selyem, a csipke, a tüll és a szatén. Különleges ruhamegoldások is születtek a szezonban, melyek vékony, testhez simuló pulóverből és finoman leomló menyasszonyi szoknyából állnak. Bár ezek a ruhák többnyire elfedik a karokat és a vállakat, csodásan hangsúlyozzák a menyasszony alakját.

  • Megosztás:
hirdetés