Már megszokhattuk, hogy a modern, városi minimalizmus követőjeként a Nubu nem igazán kanyarodik el a monokróm vagy kéttónusú, kissé fiús beütésű, letisztult szabásvonalú kreációktól, legalábbis eddig ez volt a fő irányvonal a márka stílusvilágában.

Bár most sem távolodott el nagyon az alappillérektől, ezúttal szexisebbre vette a figurát Garam Judit. Az őszi-téli felhozatalban valamivel több volt a maszkulin vonás, ám a 2013-as tavaszi-nyári kollekcióban már a csajos megjelenésre, a pimasz kivágásokra, illetve az extravagáns, vagány részletekre került hangsúly.

A fazonok éppúgy szofisztikált, letisztult benyomást keltenek, mint eddig – különösen a hófehérrel, az ezüstszínnel, a feketével és a finom púderszínekkel összehangolva -, de a váll- és hátkivágások, az aszimmetrikus és átlapolt szabások, valamint az egymásra került anyagrétegek már kicsit komplikáltabbak és vagányabbak.

A különleges anyagkombinációk még izgalmasabbá teszik a szexi darabokat: helyenként szegecsekkel összeillesztett bőrpántokkal találkoznak a könnyed anyagok, de ezeken kívül gyűrött, fényes, illetve faágakkal és fekete-fehér fotómintákkal dekorált textilek is felbukkannak. 2011 óta két tehetséges textiltervezővel, Kovács Adéllal és Hajdú Anettel bővült a Nubu csapata.

Fotók: Hencz Péter.
Kreatív koncepció és styling: Pálmai Angie @ Curated by ATELIER.

  • Megosztás:
hirdetés