Deena Aljuhani Abdulaziz nemzetközi divatikon, üzletasszony, az arab Vogue főszerkesztője, háromgyerekes anyuka, és nem mellesleg hercegnő is egy személyben. Öltözködésével pedig hidat teremt a Kelet és a Nyugat között.

Szaúd-Arábia hercegnőjét nem igazán lehet sztereotípiák közé szorítani, és ezt az öltözködése is tükrözi. Az arab elit tagjaként zseniális diplomatikus érzékkel ötvözi az önkifejező, nőies stílust a kultúrája által megkívánt konzervatív elvárásokkal.

Tavaly pont emiatt kapta meg az arab Vogue főszerkesztői címét, hiszen saját márkával rendelkező üzletasszonyként rendkívül jártas a divat világában, ugyanakkor azt is jól érzi, mi kerülhet be a magazinba anélkül, hogy megsértené Szaúd-Arábia és a környező térség vallási és kulturális gyökerekből fakadó erkölcsi normáit.

Deena Aljuhani Abdulaziz egyébként nem születési jogon került be a királyi családba. Férjével, a szaúdi herceggel Londonban ismerkedett meg. Bár három gyermeket szült neki, nem elégedett meg azzal, hogy otthon üljön, és élvezze a vagyonnal járó kiváltságokat. Megalapította saját, D’na luxusmárkáját, az elmúlt évek során pedig jól kiismerte az arab divatvilágot és a gazdagok igényeit.

Az arab Vogue angol és arab nyelvű weboldala már tavaly ősszel életre kelt, az első, nyomtatott lapszám azonban csak idén tavasszal jelent meg. Az első visszhangja nem volt túl jó, de abban mindenki továbbra is egyetért, hogy a hercegnő a legalkalmasabb személy a magazin élére.

  • Megosztás:
hirdetés