A White Caviar divattervezői pályázat 23 lelkes fiatalnak adott lehetőséget arra, hogy megmutathassa tehetségét a nagyközönségnek egy nagyszabású show keretében. Öten kaptak díjat, velük megismerkedhetsz a Femina rovatában, de mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy a többi résztvevő is egy kicsit bemutatkozhasson. Sorozatunk első részében már bemutattunk négy tervezőt, a másodikban újabb hattal folytattuk, most pedig négy ruha hat tehetséges alkotóját ismerheted meg. 

Nyeste Laura és Gulyás Barbara együtt jelentkeztek, mindketten 21 évesek. Ugyanott tanulnak, és diploma előtt állnak, idén harmadévesek a Krea Kortárs Művészeti Iskola divattervező szakán. Az iskola elvégzése után mindketten szívesen folytatnák külföldön a tanulmányaikat. A lányok több pályázatra is jelentkeztek már párban, és, mivel nagyon jól tudnak együtt dolgozni, egy közös márka létrehozásán is gondolkodnak.

Szintén közösen jelentkezett Módra Bettina és Haizer Tamás. Bettina 25 éves, a Savaria Egyetemi Központ – Nyugat-magyarországi Egyetemen festett-nyomott textiltervező szakon tanult. Célja, hogy a divat csatornáján keresztül üzenjen a világnak, egyéb művészeti ágak bevonásával.

Tamás 27 éves, a Kaposvári Egyetem Művészeti karán végzett. Régi álma, hogy a divat és a színházi látvány olyan elegyben alakuljanak, melyek kölcsönösen hatnak egymásra, kiegészítik és formálják a másikat.

Már általános iskolában is vonzotta a képzőművészet a 21 éves Sós Ildikót, tanulmányait egy rajztagozatos osztályban kezdte meg, emellett hat évig járt az iskolai rajzszakkörbe. Ezután Egerbe került, ahol a középiskolában alkalmazott grafikus képesítést szerzett, majd egy évig a Debreceni Művészeti Akadémia Divat- és stílustervező szakán tanult. A sors fintora, hogy ismét visszakerült Egerbe, ahol jelenleg is az Eszterházy Károly Főiskola festő szakának hallgatója és alkotója. A jövőre nézve rengeteg terve van, tanulás, tanítás, alkotás.

Dobó Katalin Szegeden végzett textilműves-kéziszövő szakon, jelenleg a Budapesti Divatiskola végzős hallgatója. A 21 éves lány Kathia Dobo fantázianév alatt bontogatja szárnyait, melyhez a logójában egy korona társul – elmondása szerint ez tökéletesen megtestesít mindent, amit képvisel. Főként esküvői és alkalmi ruhák tervezésében és készítésében éli ki az aprólékosság és csillogás iránti vágyait és a precizitással szembeni elvárásait, a jövőben ezt a gondolatiságot szeretné magasabb szintre emelni, illetve sikeressé tenni sok évi munkásságát.

  • Megosztás:
hirdetés