A divatbemutatók általában fél-háromnegyed évvel előzik meg a tényleges szezont, de az haute couture bemutatók csak egy-két hónappal. Így most is dübörög a Párizsi Divathét, ahol sok tervező vonultatta fel művész-kollekcióit, így Valentino is.

Gyönyörű ruhák egyszerű színekben

Néhány tervező az haute couture bemutatókra – a szó jelentése magas szabászat – nem hordható ruhákkal készül, sokkal inkább művészeti bemutatónak tekinti azokat, de Valentino inkább csak azt mutatta meg, hogy lehet divattervezést a legmagasabb fokon művelni.

Készült egy sor egyszerű tweedruhával is barnában és szürkében. A mintamentesség csak kiemeli a finom ötleteket, mint amilyen a poncsószerű kabát vagy az elképesztően széles ruhaujj.

Természetesen a kis fekete ruha sem maradhatott ki a kollekcióból, amit nyáron nem hordanak olyan szívesen a nők, de ősszel biztos, hogy jó néhány tehetős hölgy beruház egy Valentino-darabra.

Az estélyi ruhák is visszafogottak, a szabásvonalak nagyon egyszerűek, gyakran megjelennek a zsebek. Az anyagok természetesen nemesek.

  • Megosztás:
hirdetés