Az idén ötvenéves Valentino divatház rögtön viselhető kollekciója nem tartalmaz retro elemeket. Helyette inkább minimalista, letisztult darabokat vonultat fel, melyeknek minden nő szekrényében van helyük. A tervezők, Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli kitettek magukért, egy olyan kollekciót hoztak össze, mely szinte bármilyen alkalomra felvehető ruhákat foglal magába. Az ősz tipikus színei, a földszínek mellett a fekete, a fehér és az élénkebb, pink és piros színek jellemzőek a darabokra.

Bár a rövid ruhák hosszú lábakat kívánnak meg a viselőiktől, a kabátok akár farmerral is felvehetők.

Fedett lábak

A hidegebb, szeles időre is tervezett a Valentino, amikor már a lábakat is melegebb ruhába kell majd burkolni. Az egyszerű nadrágot egy nagyobb, feltűnőbb masni vagy virágdísz dobja fel, ami a felsőrészen található. Hangsúlyos derékvonalú felső teszi izgalmassá az egyenes szabású nadrágot. Fagyos időben pedig a hosszú szoknyához remekül passzol majd a bunda hatású kabátka. A visszafogott összeállítást a feltűnő színnel emelték ki a tervezők.

Elegáns alkalmakra is van a Valentino tarsolyában őszi összeállítás. Az egyszerű, nem túldíszített ruhák a színüknél fogva sem hivalkodóak, mégsem unalmasak: a viselőjüket kifinomult és nőies dívává teszik. Hétköznapi mintákat alkalmaztak, a szimmetrikus vonalak és a redős megoldások kellemes összhatást eredményeznek. A barna különböző árnyalatai a felső részre hívják fel a figyelmet, a szoknya egyneműen omlik le a lábakon. 

  • Megosztás:
hirdetés