A kánikulában nehéz elviselni a ruhát, de talán az ujjatlan felső az, amit még nagy nehezen eltűr magán az ember. Ám bármilyen kényelmes is ez a fazon, nem mindegy, hogy milyet választasz belőle, mert van, ami kiemeli az előnytelen tulajdonságaidat. Megmutatjuk, milyen alkathoz milyen szabás illik.

Ilyen fazont válassz!

Ha vékony vagy átlagos az alkatod, de szélesebb a vállad, nyugodtan válassz spagettipántos felsőt. Ha viszont optikailag nagyítanál a válladon, a nyak irányába összeszűkülő trikó az ideális választás. Ha a dekoltázsodra akarod felhívni a figyelmet, viselj felül mintás vagy többrétegű darabot.

A szélesebb pánttal ellátott trikók akkor állnak igazán jól, ha keskeny a vállad, ezek ugyanis optikailag nagyítanak. Ha a nyaknál zárt fazont választasz, ez fokozottan igaz.

Ha vastag a karod, inkább olyan felsőt válassz, mely a vállat szabadon hagyja, de alatta folytatódik az ujja. Jó megoldás lehet még a felül áttetsző anyaggal kiegészített póló. Szintén jó alternatíva, ha egy lenge csipkekendőt vagy -kabátkát viselsz az ujjatlan felső felett.

Az ujjatlan felsők viselhetők szoknyával és nadrággal is, a hosszú, combközépig érő darabok melegben pedig akár még önmagukban is megállják a helyüket – persze csak a megfelelő alkalmakon.

Képek: asos.com.

  • Megosztás:
hirdetés