Az elmúlt időszakban sokat változott a divat, ennek köszönhetően olyan évtizedes szabályok dőltek meg, melyek még ma is sok nő fejében élnek.

Nézd meg, mára miből lett tévhit, és melyek azok a téli előírások, amelyek már nem állják meg a helyüket!

Sapka, sál, kesztyű

Régi divattörvény, hogy a sapkának, sálnak és kesztyűnek egyforma színűnek kell lennie, ám a colour blocking irányzatok óta ez a szabály teljesen megdőlt, és még akár a különböző minták is megférnek egymás mellett. Persze fontos, hogy azért összhangban legyenek a kiegészítők, és a motívumok, színek harmonizáljanak egymással.

Csizma és táska

Ugyanez igaz a csizmára és a táskára: ma már nem törvényszerű, hogy a két kiegészítőnek ugyanolyan színűnek kell lennie. Azért az nem árt, ha az anyagok jól mennek egymáshoz, egy vászontáska például nem igazán illik a lakkbőr csizmához – a harmónia itt is nagyon fontos.

Nyári ruhák télen

Ma már tényleg annyira rugalmas a divat, hogy szinte bármit bármikor fel lehet venni, ha megfelelően kombinálod a többi ruhadarabbal és kiegészítővel. Éppen ezért az a szabály is inkább tévhitnek számít, hogy nyári ruhát nem szabad télen viselni. Még egy farmersortot is hordhatsz, csak át kell konvertálnod az időjárásnak megfelelően – korábbi cikkünkben ehhez tippeket is kapsz, kattints ide!

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés