Mostanában egyre divatosabbak a bő szárú és a trapéz szabású nadrágok, de sokan még mindig nem tudnak lemondani a szűkebb, szoros fazonokról.

Pedig a lengébb nadrágok viselésének számos előnye van a feszes farmerokkal szemben. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amelyek talán segítenek átállni!

Optikai alakformálás

Sajnos a szűk nadrágok nem illenek minden alkathoz, és sok esetben kiemelik az előnytelen tulajdonságokat, láttatják a narancsbőrt, kövérítenek és rövidebbnek mutatják a lábakat. Ezzel szemben egy jól megválasztott egyenes szárú- vagy trapéznadrág optikailag nyújtja az alakot, karcsúsít, és elfedi az egyenetlenségeket.

Egészségügyi okok

Sem a vérkeringésre, sem a bőr szellőzésére nincsenek jó hatással a szoros sztreccsnadrágok, mert egyrészt elszorítják a lábat, másrészt az anyaguk és a szűkös hely miatt megnehezítik a lélegzést a bőr számára. Volt már rá példa, hogy egy nő kórházba került egy ilyen fazon miatt – kattints ide a részletekért!

Kényelem

Lássuk be, egy szűk szárú nadrágban lehetetlen teljesen szabadon mozogni vagy éppen kényelmesen, lazán leülni, hiszen mindig nyom vagy szorít valahol, ami gátol abban, hogy úgy tedd a lábaidat, vagy úgy hajolj le, ahogyan szeretnél. Ilyen problémát a bővebb fazonok legfeljebb akkor okoznak, ha rossz méretet választasz.

  • Megosztás:
hirdetés