Tavasszal elengedhetetlen egy olyan univerzális dzseki, mely utcai öltözékekbe éppúgy beültethető, mint a túrázós, szabadidős szettekbe.

hirdetés

A változékony időjárásáról híres tavaszi évszakban az egyik legjobban kihasználható ruhadarab a praktikus, átmeneti dzseki, mely könnyen alkalmazkodik a napszakok hőingadozásaihoz.

Ilyenkor, a szezonnyitó időszakban a motoros dzsekik és a bomber fazonok még korainak számítanak a kínálatban, ám idén egyébként is nagyobb hangsúlyt kapnak a színes viharkabátok, a széldzsekik és a steppelt, pufi változatok. Az utóbbiakból vastagabb és vékonyabb kiadásban sem lesz hiány, népszerűségüket pedig csak tovább növelik a vidám, élénk színek.

A kilencvenes évek divathatásai a dzsekiken is megmutatkoznak: főként a sportosabb darabok kerülnek előtérbe, a tavaszi zsongást fokozó árnyalatok mellett pedig a khaki és a fémes tónusok úgyszintén megjelennek.

A változás nem is annyira a felhozatalban, mint inkább a dzsekiviselési szokásokban mutatkozik meg idén: például a nőies és romantikus ruhákra éppúgy rákerülhet egy steppelt fazon, mint a joggingfelsőre. Bár a pufi- és vihardzsekiket csak viszonylag rövid ideig tudjuk kihasználni a szezonban, nem árt, ha időtálló darabok kerülnek be a szekrénybe, hiszen ezek a kreációk évről évre felbukkannak a divatban. Mutatjuk az idei befutókat!

 

Kiemelt kép: Reserved.

  • Megosztás:
hirdetés