Az ember szívesen intéz mindent online, legyen szó számlabefizetésről, utazás lefoglalásáról vagy vásárlásról. A ruhabeszerzés azonban egy picikét macerásabb, és általában a bizalom is kevesebb. Egyrészt elvész a férfiak által meg nem értett shoppingolás-élmény, másrészt az ember nem tudja, mit kap. Ha azonban néhány dologra odafigyelsz, akkor nem lehet belőle probléma.

Hol vásárolj, és mire figyelj?

Aukciós portálok

Kézenfekvőek a magyar és nemzetközi aukciós portálok, itthon a legnépszerűbb a TeszVesz, a Vatera, de Zsibvásár néven is fut nagy portál, emellett, ha valaki beírja az aukciós portál szókombinációt a Google-be, akkor rengeteg találatot kaphat. A legnagyobb nemzetközi oldal az Ebay.com, melyen akár vintage dizájnerdarabokra is bukkanhat a kitartó divatnyomozó. Fix áras az Álomruhatár néven futó webshop, ahol olcsón lehet használt és új, márkás ruhákat venni.

Minden ilyen oldalon szűrhető a tartalom, tehát rákereshetsz a női ruhákra, illetve ezen belül is azokra a darabokra, például blézer vagy egyberuha, melyek érdekelnek, az Ebay-en szín szerint is válogathatsz. A két nagy hazai oldalon azt is szűrheted, hogy csak nagy képes hirdetőkre vagy ingyenes szállításra vagy-e kíváncsi.

Mindenképpen csak olyan ajánlatokkal érdemes foglalkozni, ahol jól látható a ruha, meg van adva a pontos méret. A legtöbb eladó nem kínál garanciát, hiszen általában használt termékekről van szó, de ilyen is akad. Mindenképpen nézd meg a korábbi vásárlók véleményét, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés. A licitálható termékek olcsóbbak, de sajnos sokan programot használnak a licitre, igaz, ez az Ebay-re jellemző inkább, így mindig föléd ígérnek, a fix ár viszont nem változik. Esküvői ruhákat viszont mindenképpen érdemes vadászni, mert a kölcsönzési ár feléből megúszható.

Közösségi divatvadászat

A Fashion Days és a brands.hu nagy árengedményekkel kínál ruhákat, igaz, a valóban márkás darabok sokszor még így sem olcsók, de nem mindegy, hogy féláron veszel-e meg valamit, vagy akár az eredeti ár harmadáért. Mindkét oldal kínálata csak regisztráció után tekinthető meg, az akciók néhány naponta változnak.

A termékek vásárlás után visszaküldhetők nyolc napon belül, a szállítás viszont akár két hétig is tart, így nagyon aktuális darabokat nem érdemes így vásárolni.

Online Outlet

Az outletekben előző szezonból megmaradt termékeket lehet megvenni, melyekből esetleg nincs meg a teljes méretsor, de elképzelhető, hogy picit hibásak. Nincs ez másképp az online ruha-outleteknél sem. Az Outlet House – márkásruházat.com nem korlátozódik márkára, de akad olyan cég, aki az interneten is elérhetővé teszi kifutó darabjait, ilyen például a Mango Outlet, ahol olyan darabokat is megtalálhatsz, melyeket az üzletekbe nem is hoztak be. Általában féláron kaphatók a ruhák, euróban adják meg az összeget.

Ha neten vásárolsz ruhát, kiegészítőt vagy cipőt, mindenképpen jól gondold át, mert a hirtelen felindulásból elkövetett shopping nem egészen jó ötlet.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés