A 2012-es őszi-téli szezonban ellentétpárokra épül a divat: a szűk szabások mellett az extra bő fazonok is megjelennek, a nőies stílusjegyeket pedig maszkulin elemek erősítik. A színek és minták merész mixelése egy időre elcsitult, most inkább a kombinált anyagú ruhadarabok és kiegészítők kerültek előtérbe, melyek annak ellenére, hogy változatosságot visznek az öltözékbe, nem rúgják fel a minimál irányzat szabályait. Reed Krakoff szigorú, modern, letisztult szabásvonalakkal készült a télre, ám a változatos anyagpárosítások és a zöld színfoltok feloldják az egyszerű sziluettek egyhangúságát.

Zöld és fekete

A friss levélzöld jó választás, nem harsány, mégis felélénkíti a szimpla fazonokat. Az eltérő bőr, szövet és kötött anyagok találkozását építészeti stílusban oldotta meg a tervező: az egymás mellé rendelt ruhadarabok precíz kompozíciót alkotnak, mintha minden szín- és anyagblokknak mértani pontossággal megszerkesztett helye lenne az összképben.

Merev szövetkombinációk

A geometrikus szabás most szintén nagyon divatos, a minimál trend kedvence. Itt már nemcsak a különféle anyag- és színblokkok, hanem a bőrszegőkkel felosztott sávok is szigorítják a kosztümök és ruhák vonalvezetését.

Erős kontrasztok

A fekete-fehér és fekete-bézs alapú kreációk kontrasztos színvilága már eleve modoros, a tervező azonban szögletes formákkal is rájátszik, és férfias beütéssel fokozza a szigorú hatást. Ám a lakkbőr, a velúr és a bársony keverése vagány eleganciával fűszerezi a letisztult stílust.

A velúr és a szőrme kombinációk, valamint a fotószerű fény-árnyék játékokat ábrázoló minták valahogy lendületet visznek a kollekcióba, és kicsit pimaszabbá, látványosabbá teszik az egyszerű vonalvezetésű ruhákat és kabátokat.

  • Megosztás:
hirdetés