Annak ellenére, hogy nem nagyon beszélhetünk átmeneti időszakról az őszi időjárásban, nem árt, ha van egy olyan kabátod, melyet az évszak melegebb napjain fel tudsz venni. Olyan átmeneti kabátokat gyűjtöttünk össze, melyek némiképp karcsúsítanak, és optikailag új vonalakat kölcsönöznek számodra.

Alakformáló átmeneti kabátok

Ha derék-, csípő- vagy hastájékon van rajtad felesleg, a megkötős fazonú ballon- és átmeneti kabátokat ajánljuk. A meghúzott övrész egészen kiemeli, optikailag karcsúsítja a derekat, ha pedig alul A-vonalban bővül is, a keskenyebb derék arányát még szembetűnőbbé teszi. A fekete karcsúsít, de ezt a fazont bátran viselheted más színekben is, akkor sem tűnsz majd teltebbnek.

A kihajtható galléros fazonok szintén jól mutatnak a teltkarcsú alakon, ugyanis a gallér rézsútosan szűkülő formája fordított háromszöget képez a felsőtest, a csípő és a derék vonalában, amitől utóbbiak még vékonyabbnak tűnnek. Emellett ez a szabás kedvez a széles vállaknak is, ha szükséged van rá.

A hosszú fazonú kabát elkendőzi a nem szívesen mutogatott testrészeket, plusz kilókat, de ennél azért többre is képes: megnyújtja az alakot, ami így vékonyabbnak látszik. Érdemes olyan fazont választani, melynek az elején hosszanti gomb vagy egyéb díszítés található, ez tovább húzza az alakodat. A nagy mintákat és a csíkokat lehetőleg kerül el ebben a stílusban.

Habár a kabát szerepe pont a védelem lenne a hideg, a szél és az eső ellen, a stylistok gyakran javasolják, hogy nyitott dzsekiben járjon az, akin van egy pici plusz. A kabát párhuzamosan haladó szélei ugyanis szintén megnyújtják a törzset, mely ezáltal karcsúbbnak tűnik. Ez a trükk egyébként akkor is praktikus, ha alacsony vagy.

  • Megosztás:
hirdetés