A munkahelyi öltözködés meghatározó pontja az életednek, hiszen hetente ötször napi nyolc órát töltesz abban a szerelésben, amit az adott reggelen kiválasztasz.

Éppen ezért nem árt körültekintőnek lenned, amikor összeállítod az aznapi outfitet: ismerd meg a leggyakoribb bakikat, és kerüld el őket!

Sarokproblémák

A magassarkú cipő csinos viselet, sőt, van, ahol kifejezetten elvárás, de az olyan helyiségekben, ahol parketta, járólap vagy más kemény burkolat van a padlón, nagyon zavarhatja a többieket a lépteid közben hallható kopogás. Érdemes ezért olyan cipőt választanod, amelynek nem fémes, hanem gumis vagy műanyag a sarka, mert sokkal puhább hangja van, továbbá arra sem árt figyelned, hogy óvatosan, ne trappolva mászkálj munkaidőben.

Túlozni sem szabad

Mindig ápoltan és rendezett ruhában jelenj meg a munkahelyeden, ám nem szabad átesni a ló másik oldalára, és túl csinosan érkezni a hétköznapokon. Ezzel azt a benyomást kelted, hogy nem tudod megítélni, melyik helyzethez milyen öltözék illik. A méregdrága kosztümöt tartogasd a fontosabb, ünnepélyesebb munkahelyi eseményekre, egy átlagos napon pedig inkább stílusosan, de visszafogottan öltözz.

Ne mutass túl sokat!

Bár annak a veszélye, hogy túl lenge ruhát választasz, leginkább nyáron fenyeget, de egyik évszakban sem ajánlott miniszoknyában menned a munkahelyedre. A mély kivágás sem illendő, és azok a ruhadarabok is kerülendők, amiből kivillanhat a melltartópánt.

  • Megosztás:
hirdetés