A tavaszi, praktikusan nőies, de nem túl izgalmas városi stílus után talán jóval több női szívet fog célba venni és megdobogtatni a Guess by Marciano nyári kollekciója, mely éterien könnyed anyagokkal és eleven színekkel járta körbe a hetvenes évek glamúr irányzatát. Bár az új darabokban is gyakorta visszaköszön a vízkék, teljesen más hangulat árad belőlük, amit a kampányfotók tökéletesen megelevenítettek. Nekem rögtön Julianne Moore stílusa ugrott be a Boogie Nights című filmből – és itt most elvonatkoztatnék a színésznő által alakított feslett karaktertől, csupán szexisen nőies kisugárzása, retró ruhái és vörös hajzuhataga alapján merült fel bennem a hasonlóság gondolata.

Hiszen Heide Lindgren éppúgy lángvörös frizurával, selymes és csillogó kelmékben pózol a Guess by Marciano reklámanyagában, ráadásul a medencés képekbe remekül beleképzelhető a filmben visszaköszönő, napfényes, kaliforniai életérzés, a hetvenes évek csillogó diszkóvilágával elegyítve. Szerintem azonban pusztán a véletlen műve a kettő közötti párhuzam. A Guess csajos vonalához és nyári kiegészítőihez készült lookbook-fotók sem mellőzik a retró stílusesszenciát, így szintén olyanra sikeredtek, mintha egy-egy régi filmjelenet beállításait másolnák.

A glamúr kollekcióhoz Lindgrenen kívül még Klara Wester adta az arcát, a táskákat és az ékszereket pedig Sandrah Hellberg mutatja be. Az ötvenes éveket megidéző katalógusképeken Amber Heard tetszeleg a tengerparti díva szerepében, aki gyakran felbukkan a Guess plakátjain.

  • Megosztás: