Újrahasznosított műanyag palackokból született a Converse legújabb kollekciója.

Évente elképesztő mennyiségű műanyag hulladékot termel ki az emberiség, melynek jelentős részét a PET palackok teszik ki.

Bár a polietilén-tereftalátból készült flakonok alkalmasak az újrahasznosításra, sajnos ez a folyamat még mindig döcögősen megy, és nemcsak a szelektív hulladékgyűjtésen bukik el a dolog. Pedig a műanyag palackok lebomlási ideje akár a 400 évet is meghaladhatja, és az elégetésük sem célravezető a környezetvédelem szempontjából.

Bár az eddigi törekvések azt mutatják, hogy a PET törmelék egy viszonylag jól hasznosítható alapanyag, amely nemcsak újabb csomagolóanyagok előállítására jó – hiszen ruházat, sportruházat, táska és lakástextil gyártására is felhasználható -, még mindig kevés cég vállalkozik a feldolgozására.

Környezettudatos cipő, irtó vagány dizájnnal

Az Adidas után most a Converse is bebizonyította, hogy márpedig a műanyag palackok a divatiparban éppúgy újrahasznosíthatóak.

A Converse Renew Canvas kollekció a már ikonikussá vált Chuck Taylor All Star cipők megjelenését és érzetét adja vissza, ám ezúttal a lábbelik vászon része 100 %-ig újrahasznosított műanyag palackokból előállított poliészterből készült.

A Renew Canvas a Converse első olyan kollekciója, amely a brand új stratégiáját tükrözi, miszerint új, innovatív és fenntarthatóbb módszereket dolgoznak ki a termékek előállítására – kezdve a már jól ismert Chuck Taylor All Star és a Chuck 70 modellekkel.

A Converse új rPET fonalát úgy fejlesztették ki, hogy az eddig használt pamutvászon tulajdonságaival rendelkezzen. Ráadásul az új kollekció darabjainak színállásai – a Moss Green, Ozone Blue, Wheat, Pale Putty, Black és Jade Stone – is a természetet hozzák közelebb a cipők viselőihez.

Miközben az újrahasznosított anyagok felhasználásával a környezettudatosabb élet mellett teszi le voksát a Converse, az ikonikus cipő klasszikus megjelenése mit sem változik. A Chuck Taylor All Star és a Chuck 70 modellek felsőrésze egyaránt 100 % újrahasznosított poliészterből készült, de viselésük során az eredeti pamutvászon érzetét keltik. A fűzőjüket szintén műanyag palackokból gyártott fonalból állították elő.

Reméljük, hogy ezek a cipők időtállóak, nehezebben elnyűhetőek, vagy, ha már elhasználódtak, könnyen újrahasznosíthatóak.

A Renew Canvas kollekció darabjai már elérhetőek a Converse márkaboltokban.

Képek: Converse.

  • Megosztás:
hirdetés