Gondold újra! címmel indult útjára az etikus öltözködés és fenntartható anyagfelhasználás fontosságára felhívó közösségimédia-kampány, mely Magyarországon kevéssé ismert alternatívákat kínál a fast fashion környezetszennyező tömegcikkeivel szemben.

hirdetés

A Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves hallgatói által kezdeményezett projekt arcai olyan ismert influencerek, mint Csizmadia Gabriella és Szabó Kitti.

Bár a környezetvédelemre buzdító kezdeményezések nem új keletűek, a textilipar és bolygónk szennyezése közötti összefüggések ritkán kerülnek terítékre. A Gondold újra! projekt döbbenetes statisztikákat felhasználva igyekszik rámutatni arra, hogy már egyetlen farmernadrág újrahasznosításával is hatévnyi ivóvízmennyiséget spórolhatunk meg magunknak.

A környezetvédelem és etikusság jegyében több lehetőség is megvilágításba kerül, mint például a csináld magad technikák, a textíliák felújítása vagy akár a saját holmik hosszú távú megbecsülése. A projekt Instagram-oldalán naponta frissülő, saját készítésű tartalmak -infografikák, rövid videók – mind a figyelem felhívására törekszenek.

Az Everness Fesztivál, a Réthy Fashion és a Swappis-Ruhaforgó által támogatott kampány keretében megvalósuló fotózás során Csizmadia Gabriella, Gökler Krisztina, Szabó Kitti és Balatoni József állt modellt újragondolt darabokban. Az elkészült képek több platformon is publikálásra kerülnek, az influencerek ismertsége révén több százezer embert megcélozva.

A projekt második, jelenleg előkészítésben lévő fázisában tovább folytatódik az együttműködés a meglévő szponzorokkal; tervezés alatt áll egy etikus öltözködés témájú magazin, illetve további reklámarcok és támogatók felkutatása.

Fotók: Csányi István.

  • Megosztás:
hirdetés