Az ingruha tulajdonképpen egy oversize ing, amely hosszabb és bővebb fazonú, mint egy sima blúz. Ám ebből is többféle típus létezik, és nem mindegy, milyen alkatra milyen szabásút veszel fel. Megmutatjuk, a leggyakoribb alaktípusokon mely fazonok állnak jól.

Ingruhák alkat szerint

Ha homokóra alakod van, szerencsés vagy, mert a legtöbb fazon jól mutat rajtad, még a bő, egyenes szabású vagy lefelé enyhén bővülő ingruhák is. Persze ezeken kívül viselhetsz karcsúsított, a derekat hangsúlyozó darabokat is.

Alma alkatra olyan ingruhát válassz, ahol a derék egy övvel van kiemelve, hiszen erre az alaktípusra az erős felsőtest jellemző, általában halvány derékívvel. Így mesterségesen nőiesíthetsz az alakodon, ráadásul öt kilót optikailag lefaraghatsz.

A körte alkatúaknak a szűkített, karcsúsított darabok állnak jól, ahol a felsőrész némileg elkülönül az alsótól a deréknál. Ha az alj A-vonalú, még szebbé teszi az alakodat, de övvel vagy madzaggal ne húzd össze a ruhát, mert ez túlságosan kiemeli a körte alkatúakra jellemző, széles és gömbölyű csípőt.

Képek: asos.com

  • Megosztás:
hirdetés