A rövid, levágott, és felhajtott szárú farmerek divatja már nem újdonság, és a bokacsizma sem ismeretlen darab számunkra. Ám a fazonok terén történt némi változás.

Rendben van, beletörődtünk abba, hogy idén egyre rövidebbek a nadrágszárak, és a farmerek alja többnyire szaggatott. Ez több szempontból is praktikus, hiszen az alacsony hölgyeményeknek nem kell attól rettegniük, hogy minden fazon fél méterrel hosszabb a lábaiknál, illetve nincs miért izgulni, ha kikopik, elfeslik a nadrág alja. Ám lassacskán tényleg hidegre vált az idő, és nem biztos, hogy a bokavillantó farmer a legkényelmesebb a zimankóban, mármint akkor, ha nem megfelelő lábbelit húz fel hozzá az ember lánya.

Szerencsére a divat mögött is húzódik józan ész, így olyan bokacsizmákat éltetnek az új irányzatok, melyek szára kissé magasabb a megszokottnál, illetve nem állnak el a bokától, hanem követik a láb vonalát. Így a szélnek nem lesz könnyű dolga a nadrág alá suttyanni, ugyanakkor a farmer szabása is tökéletesen érvényesül.

Az még némi gondot okozhat, hogy a vágott aljú farmernadrág optikailag megrövidíti a virgácsokat, és összenyomja picit az alakot. Ezért érdemes magas oszlopsarkú, vagy legalább törpesarkú lábbelit választani hozzá, melynek fazonja tökéletesen visszaadja a láb körvonalát. Szintén alaknyújtó hatással bír, ha a nadrág és a csizma színe megegyezik, vagy mindkettő hasonló árnyalatú.

  • Megosztás:
hirdetés