A színskála legvilágosabb és legsötétebb árnyalata ősidők óta kéz a kézben jár, nyerő párosukról azonban nyáron hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Pedig a fekete-fehér letisztultságot, valamint egyszerű eleganciát hirdet, pont ebben rejlik frissessége.

Külön-külön és együtt is jó viselni ezeket a tónusokat, mindkét esetben meglepően jól működnek. A feketétől sokan ódzkodnak a nyári hőségben, pedig ezerféle módon bele lehet csempészni az öltözékbe, hogy ne legyen kényelmetlen.

 

Ha nagy felületen szeretnéd megvillantani, mindenféleképpen légiesen könnyed, lenge anyagú ruhát válassz, esetleg szellős, áttetsző csipkét. Üde, sikkes hatást érhetsz el, ha fehér kiegészítőkkel ellensúlyozod a legsötétebb színtónus komorságát.

 

A fehér tisztasága és üdesége verhetetlen a nyári hónapokban. Ráadásul remekül hangsúlyozza a napbarnított bőrt, nem mellesleg fiatalító hatással bír, mert szinte ragyog tőle a tekintet. Fényvisszaverő ereje szintén jól jön a kánikulaszezonban, ha nem bírod a hőséget.

 

 

Mégis a nők többsége nem mer fehéret viselni, mert attól tart, optikailag szélesítené idomait. Ám csak ügyesen kell variálni a színpárosításokat és fazonokat, akkor kijátszható a fehér vastagító hatása.

 

A fekete, A-vonalú rövidnadrág vagy éppen a redőzött, sötét szoknya például eltereli a hangsúlyt a fenék-csípő tájékáról, a fehér blúz és kalap pedig egyértelműen felfelé vonzza a tekintetet. Szintén jó trükk, ha szűk, fehér szoknyádhoz vállfodros felsőt választasz, mely egyensúlyba hozza a csípő- és vállszélességet.

 

A vízparthoz úgyszintén jól passzol a klasszikus színpárosítás. A fekete-fehér még a modernebb fürdőruhafazonoknak is eleganciát kölcsönöz.

 

  • Megosztás:
hirdetés