A 2019-es fesztiváltrendek nem tartogatnak nagy meglepetéseket, igaz, egyre merészebb a felhozatal, de érdemes a praktikumra és a kényelemre is törekedni.

Bár már javában benne vagyunk a fesztiválszezonban, a Sziget Fesztivál még hátra van, ami a felszabadultság és a lazulás külön kis birodalma. Éppen ezért, a divatkultúrája is jóval színesebb és engedékenyebb a mindennapi utcai viseleteknél.

A külföldi fesztiváltrendek valóban komolyan veszik az öltözködési konvenciók és korlátok eltörlését, hiszen láthatóan a falatnyi ruhadarabok, és a szinte semmi elvét követő öltözékek vannak érvényben. Ám, aki valaha járt már fesztiválon, jól tudja, hogy porra mindenképpen, de akár esőre is számíthat, így a praktikumra és a komfortérzetre úgyszintén ildomos hangsúlyt fektetni.

A legmenőbb fesztiváltrendek 2019-ben

A majdnem mindent megmutató szetteknél azért jóval vállalhatóbb alternatívák is vannak, melyek a fiatalok számára is szülőbarát viseletet jelenthetnek. Bár a hasvillantás nagyon divatos idén, a falatnyi topok merészségét jól lehet ellensúlyozni magas derekú szoknyákkal, nadrágokkal.

A horgolt felsők és laza kötésű anyagból készült szettek az idei fesztiváltrendek slágerdarabjai, de a farmersortnak, és a sportos, susogós anyagú ruházatoknak éppúgy nagy szerep jut a kavalkádban. A romantikus és bohém lelkületűek számára praktikusak a farmerdzsekivel kombinálható, lenge maxiruhák, de a szafari és retró stílusú overallokról sem érdemes megfeledkezni.

A nyolcvanas-kilencvenes évek divatjegyei előnyt élveznek, vagyis jöhet a western csizma, a biciklis nadrág és a térdig érő bermuda, ami akár szaggatott farmer is lehet. A neonszínek szintén előkerülnek, melyeket homlokba húzható plexi napelemzővel, susogós anyagú széldzsekivel, vagy az edzőcipőddel is megvillanthatsz a szettedben.

 

Az övtáskák most igazán praktikusak, hiszen nem akadályoznak tánc közben sem, illetve mindig szem előtt és kéznél van a tartalmuk. Bátran beültethetsz egyszerre több domináns árnyalatot is az öltözékedbe, persze nem árt a giccsmentes harmóniára törekedni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés