Mint minden szélsőséges divathullámnál, a fényes, színjátszó anyagokra összpontosító, holografikus trendnél is nehéz eldönteni, hogy a nevetséges határát súrolja-e az, amit kínál, vagy némi átgondolással végül is elfogadható.

Vannak ugyanis egészen meghökkentő, futurisztikus elemei, melyek nem igazán alkalmasak utcai viselésre, ugyanakkor az elterjedt, mainstream divatban már szűrt, finomított verzióban csapódott le az újra felélesztett holografikus őrület. Talán sokan emlékeznek még a holografikus pénztárcákra, biciklis nadrágokra, ékszerekre és napszemüvegekre, melyek a nyolcvanas-kilencvenes években a csúcsdizájn kategóriájába tartoztak.

Trafikokban lehetett kapni a sok színjátszó, fémesen csillogó matricát, melyek később táskákra, iskolafüzetekre is rákerültek. Néhány 2013-as tavaszi-nyári kollekcióból arra következtetünk, hogy a tervezők igyekeznek visszahozni ezt a retró vonalat, mely korábban az apró bizsuktól kezdve a szokatlan öltözékeken át egészen a videoklipek technikájáig terjedt, vagyis megállíthatatlan divatlázként tombolt. Nézd meg, hogyan ültették át a színjátszó anyagokat a 2013-as divatba!

  • Megosztás:
hirdetés