Nem mindenki rendelkezik pipaszár lábakkal, a csizma esetében a rossz fazonválasztás pedig nemcsak kényelmetlenséggel járhat, hanem tönkreteheti az összképet.

Rövid, zömök lábakra sem lehetetlen előnyös csizmát találni, ám kétségkívül nagyobb körültekintést igényel a fazonválasztás. A méret egyeztetésén túl több dolgot is figyelembe kell venni. Kényelmi és esztétikai szempontból kardinális kérdés, hogy milyen hosszú legyen a lábbeli szára, puha vagy merev anyaggal keretezze a vádlikat, illetve lapos, esetleg magas sarokkal rendelkezzen-e.

A döntés pedig nem egyszerű. Elsősorban az számít, hogy a csizma szára ne vágjon be a húsba – járás közben sem -, és, ha hosszú, ne szorítsa el a vérkeringést. A puha, rugalmas anyagú, zoknihoz hasonlítható fazonok a vádli szélességéhez idomulnak, azonban nem mindenkinek állnak jól az efféle darabok. Ha tanácstalan vagy, milyen csizmát válassz télre, az alábbi képek a segítségedre lehetnek, hiszen jól szemléltetik, hogy milyen megoldások karcsúsítják optikailag a vastag lábakat. Az ellenpéldákat úgyszintén bemutatjuk.

  • Megosztás:
hirdetés