A Capri-szandál egy elegáns, kényelmes lábbeli, amely tökéletes választás a nyári szezonban. Nevét az olaszországi Capri szigetéről kapta, és gyakran kapcsolják össze a mediterrán életstílussal.

hirdetés

A Capri-szandál sokoldalúsága és kényelmes kialakítása miatt ideális választás a nyári ruhatár kiegészítésére. Különböző stílusú ruhákkal és kiegészítőkkel kombinálva mindig trendi és komfortos megjelenést biztosít. Pont olyan könnyed és laza, mint a mediterrán életstílus, ugyanakkor az elegancia is megvan benne.

A Capri-szandál a szezon nagy kedvence: sokféle stílushoz passzol

A kényelmes pántokkal ellátott szandáltípust lapos talp és szellős, teljesen nyitott kialakítás jellemzi. Bár a bokát körbeölelő, lábujjak között rögzített vékonyka pánt elméletileg nem sok dizájnvariációt enged meg, a gyakorlatban azonban rengetegféle megoldása létezik, az elegáns, letisztult fazontól kezdve a fémszínű vagy csillogó változatig, sok színben és stílusban fellelhető a kínálatban.

Diana Vreeland, az amerikai Vogue későbbi főszerkesztője 1935-ben érkezett Pompejibe, és a Vezúv kitörése által halhatatlanná tett város utcáin észrevett egy szerelmespárt, akik olyan lapos szandált viseltek, amelyet a lábujjközben bőrcsík, valamint a boka körüli pánt tartott a lábon.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Azonnal készített egy vázlatot, és miután megérkezett Capri szigetére, elkészíttette őket egy helyi mesteremberrel. Így születtek meg a tökéletes nyári szandálok, amelyek később a sziget és az olasz nyár szimbólumává váltak.

Még Jackie Kennedy Onassis sem tudott ellenállni a legendás Capri-életérzésnek. 1971-ben egy helyi kézműves fotózta le, amikor a sziget utcáin sétálgatott egy flip-flop lábbeliben. A képek bejárták a világsajtót.

Bal oldali kép: Hulton Archive/Getty Images. Jobb oldali kép: Ron Galella/Getty Images.

 

Ettől a pillanattól kezdve a helyi szandálok a mediterrán-olasz stílus szimbólumává váltak: kultikus darab azok számára, akik ezen a paradicsomi szigeten nyaralnak. A szigeti szuvenírek között ez lett a legkelendőbb dolog.

Számos olyan ruhadarabbal mutat nagyszerűen a Capri-szandál, ami nemcsak idén nyáron tartozik ruhatárunk alapdarabjai közé, hanem minden évben velünk van. Elég csak a szűk, bordás kötött ruhákra, rövidnadrágokra vagy a maxiszoknyákra gondolni.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A Capri-szandál valóban ideális választás, ha egy visszafogott lábbelit keresel a nyári ruhatáradhoz. Letisztult vonalú, kényelmes kivitelezésű szandál, amely változatos színekben elérhető és a kánikulában is komfortos viseletet biztosít.

Képek: Christian Vierig,Hulton Archive,Ron Galella, Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés