Az ötvenes-hatvanas évek retró stílusvilága több tervező jóvoltából is felkerült a tavaszi divatpalettára. A Calvin Klein a pin-up sikk gyökereihez tért vissza, ám egészen új, modern alapokra helyezte a mindenki által ismert jellemzőit: a pin-up hallatán sokaknak elsősorban a szexi plakátlányok ugranak be, akik kacér szerelésekben pózoltak, és felfűtötték a katonák képzeletét. A pin-up hétköznapi stílusvilága azonban cseppet sem közönséges, bár sugárzik belőle az érzékiség.

Főként olyan fazonok jellemzik, melyek a női test formás idomait hangsúlyozzák: ceruzafazonú szoknyák, szűk, fenékdomborító kaprinadrágok, illetve pánt nélküli míderek és csípőhangsúlyos ruhák sorakoznak az eszköztárában, mely a női szépséget és vonzerőt emeli piedesztálra. Francisco Costa, a Calvin Klein Collection tervezője más oldalról közelítette meg a szexi irányzatot.

A míderfazonokat és a peplum-szabást megtartotta, illetve több helyen alkalmazta a homokóra- vagy vázaformát, ám az egészet modern elképzelésben bontakoztatta ki. Néhol igencsak merev, már-már szoborszerű felépítést kaptak a ruhák, és, bár ugyanúgy a női alak kerül középpontba, mint a retró változatnál, valahogy kimértebb és hűvösebb az összhatás. Az idomok eltúlzott kiemelése sajnos nem minden esetben tesz jót a nőies formáknak, ám akadnak igazán bájos, arányos fazonok is a tavaszi repertoárban. Neked melyik jön be jobban, a régi vagy a modern pin-up sikk?

  • Megosztás:
hirdetés