A tökéletes homokóra alak csak keveseknek adatik meg, ám ügyes öltözködési praktikákkal nagyon jól megközelíthető. Erre törekedtek a Balmain tervezői is: az őszi kollekció ruhadarabjai telt dekoltázst, karcsú derekat, kerek csípőt és hosszú lábakat varázsolnak viselőiknek.

Balmain ősz 2016

A függőleges csíkok nagyon jól karcsúsítanak, így nem csoda, hogy sok ruhadarab alapmintájaként ezt választotta a Balmain. A merev anyagból készült, fűző hatású felsőrészek feszesebbnek mutatják az alakot, a széles övek és az alattuk bővülő fazonok pedig a derékra helyezik a hangsúlyt, keskenyebbnek mutatják azt, a csípőt pedig kereknek, formásnak.

A Balmain sem felejtette el, hogy idén nagyon divatosak a rojtok: a V- és fordított háromszög alakban találkozó pomponok szintén homokórát formáznak, ezzel optikailag tökéletesítve az alakot. Pasztellszínű, hosszú szárú csizmával vagy ballonszoknyával fokozták a hatást.

A kollekció ruhái a dekoltázst a kényelmetlen push-up módszer helyett egy nagyon okos módszerrel mutatják teltebbnek: a blúzokat a megfelelő helyeken nagy fodrokkal látták el a tervezők. Ettől a mell nagyobbnak tűnik, a test pedig a függőleges csíkok és a derékhangsúlyos ruhák miatt karcsúbbnak hat.

  • Megosztás:
hirdetés