A trencskó az átmeneti kabátok örök klasszikusa, mely minden évben felbukkan a tavaszi kínálatban, idén azonban uralkodó szerephez jut, így sokkal nagyobb figyelmet kap, mint korábban.

Még alig legyezgetett meg minket a tavasz első fuvallata, a ballonkabátot népszerűsítő trendek máris előtérbe kerültek. A divatkampányokon keresztül lemérhető, hogy a trencskó – angolul trench coat – idén óriási előnyt élvez a bomber dzsekikkel, és más tavaszi kabátokkal szemben.

A klasszikus, örökzöld fazonok is bekerülnek a kínálatba, de kisebb újításokra úgyszintén számíthatunk. A megszokott anyagösszetétel mellett, a műbőr és velúr kreációk kapnak nagy hangsúlyt. Az egyenes vonalú és a karcsúsított megoldások egyaránt divatosak idén, ám sportos, lezser szabásokkal éppúgy találkozhatunk az üzletekben.

Összességében finom, nőies színvilág jellemzi az idei ballonkabátokat: a púderes, natúr árnyalatok mellett azonban, a vibráló vörös, valamint a vidám sárga tónusok is népszerűek a szezonban. Az időtálló barna, bézs, fekete, sötétkék és kőszínű darabok szintén megtalálhatóak a tavaszi kollekciókban.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés