Az androgün trend már-már futószalagon jár-kel a divatvilágban, hiszen nincs olyan szezon, hogy valamilyen formában ne fertőzné meg az aktuális irányzatokat. Ám erőteljes nyomulása ellenére még mindig sokan idegenkednek férfias fazonjaitól, pedig, ha a tervező nem a bizarr végleteket feszegeti, a maszkulin vonal egyáltalán nem jelent rosszat.

Amikor a férfias-nőies stílusjegyek egyensúlyban állnak, vagy az egyik oldal nagyobb dominanciát élvez, de csupán azért, hogy a másikat támogassa, akkor egészen jó dolgok sülhetnek ki egy ilyen kontrasztos elképzelésből. Anthony Vaccarello is ezt bizonyítja idei őszi kollekciójával, mely azon az elméleten alapszik, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

Sportos elegancia, férfiasan

A kék szatén kabátoknál csak nyomokban ugyan, de felsejlik a katonai hangulat. A maszkulin hatás azonban teljes mértékben áthatja a nadrágos szetteket: a sportosan lezser, de elegáns autós dzsekik és zakókabátok vállszabása is erős és határozott, illetve az egész sziluett szögletes éleket követ, mint a nyolcvanas években.

A finom anyagok, valamint az alakot hangsúlyozó nadrágok és vastag övek viszont remekül ellensúlyozzák a szigorú, férfias beütést, de nem lágyítják meg teljesen. Ettől a kettősségtől olyan izgalmasak még a monokróm, letisztult öltözékek is.

Szexi miniszoknyák

Olyanok ezek a szettek, mint a jin és jang vagy a fekete-fehér, vagyis ellentétes, de nem szemben álló elemekből állnak, melyek kiegészítik egymást, mint a férfias és nőies vonások.

Az ing, a blézer és a pulóver sportos, illetve férfias, a szexi miniszoknyák és a szigorú, fémes övek pedig a nő erős és törékeny oldalára mutatnak rá.

Túlfűtött, mégis modoros

A félig nyitott overallok és ruhák a nyolcvanas évek androgün divatvonalát idézik fel, ám a mellrészek kialakításához az ötvenes évek melltartófazonjait vette alapul az olasz-belga divattervező. A szellős kosztümruhákban kissé olyan hatást keltenek a modellek, mint az okos lány, aki fel is öltözött, meg nem is.

Itt úgyszintén markáns vonalvezetés figyelhető meg, erős, szögletes élekkel, de a maszkulin vonások a nőiességet erősítik, különösen a szexis, rafinált részletek – vagy inkább azoknak a hiánya -, melyek a viselő alakját hangsúlyozzák.

Éjféli csillogás

Akár szilveszterre is el lehet képzelni efféle androgün szetteket, melyekben a csillogó anyagok és a szellős, sokat mutató részletek a nőies oldalt erősítik, a nadrág- és ingfazonok azonban picit férfias beütésűek. A karcsú derékra irányuló hangsúly már-már túlzóan jelenik meg, melynek köszönhetően légies, könnyed hatást keltenek a sziluettek.

Vaccarello kollekciója az iskolapéldája annak, hogy, ha kiegészítik egymást a feminin és maszkulin elemek, avagy nem törekednek arra, hogy elnyomják a másikat, és fölénybe kerüljenek, akkor a ruhák világában sem vesznek össze.

  • Megosztás:
hirdetés