Az Akris a szezon hagyományos színeit vette elő kora őszre tervezett kollekciójában, illetve a fazonok terén is a biztonságos talajon maradt, hiszen a letisztult átláthatóságot és a hordhatóságot helyezte előtérbe. Unalmasan hangzik, de az eredmény mégsem az: modern és klasszikus stílusjegyek keverednek egymással a kreációkban, több korosztályt is megcélozva.

Ősszel is fehérben

Nem tudom, ki mondta azt egyszer, hogy a fehér nem praktikus az őszi-téli szezonban – bár nyilván esős, latyakos időben felejtős, de a fehér ing például az idei divat legsokoldalúbb eleme. Az Akrisnál a modern, oversize kabátok finomított változatban jelentek meg: az ujjak csak éppen hogy bővek, és a tojásfazon meg az A-vonalú szabás is inkább bájosan elegáns, semmint túlzó formában mutatkozik a kollekcióban.

Akvarellminta

A rozsdabarna, a capuccino és a csokoládé árnyalatokat különleges, őszi akvarellminta teszi nőiesebbé. Hasonló ez a hatás, mint Tomcsányi Dóri kollekciójában a textilre nyomott erdőminta.

A színkompozíciók finomak, hangulatosak és gyönyörűek. Különösen tetszik, ahogy a sötétbarna, a rozsdás és teveszőrszín átmenetek lágyan egymásba folynak, tényleg olyan, mint egy festmény. A játékosan adagolt barna tónusok még a maszkulin nadrágkosztümöt is feldobják.

Szürke, és mégsem nagymamás

Bár a szürkének nagy szerepe van a modern stílusokban, kétségkívül hozzáforrt már a nagybetűs figyelmeztetés, hogy öregítő hatással bír. Igaz, hogy tompítja az energiákat, de az Akris most bebizonyította, hogy monokróm változatban sem hozza rá a kényszeres ásítást az emberre, ha jó fazonokkal találkozik.

Nem tudom, mi lehet a titok, mert igen egyszerű szabásvonalakkal élt Albert Kriemler: tulipánfazonnal, vintage csipkeruhával és puritán, tojásszabású blézerrel boronálta össze a grafitos árnyalatokat. A visszatérő derékhangsúly mindenképp plusz pontot érdemel.

Szürke kabátok

Bár a szürke kabátok egyszerűek, stílusértéküket jelentősen megnöveli az a tény, hogy mindenhez jól passzolnak, naponta más-más kiegészítőkkel lehet viselni őket, illetve kevésbé látszik meg rajtuk a mindennapi koszolódás és használódás, mint mondjuk a fehér társaikon, melyeket gyakran kell tisztítóba cipelni. A klasszikus hosszított, és a lezser fazonok is nagyon divatosak most.

  • Megosztás:
hirdetés