Az évszakváltás a lábfejet is megviseli, hiszen a nyitott balerinacipők, papucsok és szandálok után a láb zárt közegbe, leginkább csizmába kerül.

Ilyenkor, főleg, ha új a lábbeli, fájdalmas vízhólyagok alakulhatnak ki a bőrön, melyek megnehezítik a járást. Megmutatjuk, mit tehetsz ellenük!

Csökkentsd a súrlódást!

A vízhólyagok a súrlódás miatt alakulnak ki, így, ha ezt a tényezőt megszünteted vagy csökkented, kisebb valószínűséggel lép fel a probléma. Járkálj egy kicsit a csizmában, hogy érezd, hol nyomja vagy dörzsöli a lábad, és kezeld ezt a területet! Ehhez izzadásgátlóra vagy sportszeráruházakban kapható bőrnyugtató és súrlódásgátló krémre lesz szükséged. Csak vidd fel az érintett területre – vagy, ha nem vagy biztos benne, hogy hol fog kialakulni a vízhólyag, az egész lábfejre -, és máris biztonságosan viselheted a csizmát.

Ragaszd le!

Szintén jó szolgálatot tehetnek azok a ragtapaszok, melyek kifejezetten a vízhólyagok megelőzésére készültek. Ilyet a legtöbb drogériában és patikában kaphatsz, és a kényes területekre – a lábujjakra, a bokára és az Achilles-ín környékére – ragasztva megvédik a bőrt.

Ha mégis vízhólyagod lett

Ha már megvan a baj, a kialakult, de még nem kipukkadt vízhólyagot fájdalommentesítheted, ha a felületére vékony rétegben átlátszó körömlakkot kensz. Ez megkeményíti a bőrt, és megvédi attól, hogy a hólyagot kilyukassza a csizma, így elkerülhető a fájdalmas kisebesedés. A már kifakadt vízhólyag helyét fertőtlenítsd, és hámosító krémmel kenegesd, ha pedig cipőt veszel, ragaszd le ragtapasszal.

  • Megosztás:
hirdetés