Bárki, aki megpróbált már egy szupermarket tükörfényesre sikált padlóján végiglejteni körömcipőben, jól tudja, hogy ez olykor veszélyes mutatvány.

A körömcipőket sajnos nem a fényes padlóburkolatokhoz tervezték, és nem is annyira a sietős mindennapokhoz. Pedig naivitás lenne azt gondolni, hogy a magas sarkú topánt viselő nők többsége általában divatkatalógusba illően, ráérősen sétálgat a hibátlan burkolatú járdákon.

A cipő sarka olykor beakad, beragad, vagy egyszerűen kicsusszan a viselője alól, ami nemcsak kínos szituációhoz, de bizony, sérülésekhez is vezethet. Bár a magas sarkú cipellők talpát többnyire ellátják egy finom kis recés felülettel, ezek a kis barázdák hamar elkopnak a járás során.

A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: nem muszáj rögtön cipőjavító szakemberhez rohanni, hogy rakjon fel új talpat a kedvenc lábbelire, mert egy ragasztószalag is megoldást jelenthet. Nem úgy, ahogy az ember gondolná, nem kell kétoldali ragasztóval játszadoznunk, hogy odatapasszuk magunkat a járdafelülethez.

Mivel a cipő talpát senki sem irdalná be szívesen egy éles konyhakéssel, hogy kellőképp barázdált legyen, célszerű egy jó minőségű ragasztócsíkot tapasztani a lábbeli talpára úgy, hogy ollóval formára igazítjuk, majd késsel kicsit megszaggatjuk a ragasztószalag felületét. Érdemes precízen végezni a széles ragasztócsík formára vágását, hogy minél jobban illeszkedjen a talpszélekhez, máskülönben rátapad a por, és könnyebben leválik.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés