A magyar divattervezőnő, Tomcsányi Dóri a vásárlást szeretné biztonságosabbá tenni ügyfelei és munkatársai számára. Minden apró törekvés, gesztus sokat jelent ilyenkor.

hirdetés

A koronavírus miatt kialakult járványhelyzet gyorsan változik, az egyre szigorúbb óvintézkedések pedig kivétel nélkül mindenki életére hatást gyakorolnak. Jelenleg – a cikk szerkesztésekor – a ruha- és divatüzletek még fogadhatják a vásárlókat, de csak délután 15 óráig tehetik ezt meg.

Ingyen arcmaszk a Tomcsányi márka üzletében

Tomcsányi Dóri, a TOMCSANYI márka alapítója és tervezője kedden tette közzé a hivatalos Facebook-oldalán, hogy minden személy, aki ellátogat az üzletébe, egy szövetmaradékokból készült, dizájnos arcmaszkot vehet át ingyen, mellyel szeretné biztonságosabbá tenni a vásárlást. A maszkokat négy réteg selyemből állította össze a márka, melyek tisztíthatóak, ezáltal újra felhasználhatóak.

 

A tervezőnő javaslata szerint mosás után érdemes lefagyasztani az anyagdarabot. Mi csupán annyit fűznénk hozzá, hogy vizesen, félvizesen nem szabad viselni, mert fokozza a fertőzésveszélyt. Bár ez egy szép gesztus, és minden apró törekvés sokat számít a jelenlegi helyzetben, érdemes figyelembe venni, hogy még a vírusszűrő betéttel ellátott arcmaszkok sem nyújtanak 100%-os védettséget a fertőzésekkel szemben.

A többrétegű szövetmaszkok sem teljesen feleslegesek, hiszen megfékezhetik a köhögés, tüsszögés útját, amire zárt térben, ahol több ember tartózkodik, különösen nagy szükség van. Ám a vírusfertőzést teljes mértékben nem képesek kivédeni.

Update

A COVID-19 vírus terjedése miatt a TOMCSANYI magyar márka átmenetileg bezárta üzletét, a ruhák gyártásáról pedig átállt a maszkok varrására. Online üzletükben továbbra is elérhetőek a maszkok, de már nem ingyen. Minden értékesítés után 10%-ot adományoz a cég egy olyan alapítványnak, amely az orvosi maszkok utánpótlását biztosítja.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képek: Tomcsanyi Dóri/Tomcsanyi.

  • Megosztás:
hirdetés