Érdekes őrület vette kezdetét az Instagramon: szép, fiatal nők mutatják meg fotóikon, mennyire megváltozik az arcuk egy grimasztól. Ebből is látszik, hogy mindenkinek van szép és csúnya oldala.

hirdetés

A szépséget nehéz definiálni, ráadásul nézőpont és ízlés kérdése, hogy kinek mit jelent a dekoratív külső. A jó megjelenés olykor csak egy pillanat, és ez alatt is sok minden érthető. Ahhoz, hogy megváltozzon az arcunk – méghozzá az előnytelen oldalát mutatva -, nem kell testet-lelket próbára tévő betegségeken vagy fájdalmakon átesnünk.

Bár igaz, számos fizikai és lelki eredetű betegség elcsúfíthatja az arcot, és ehhez nincs szükség hegekre, sérülésekre: egy depresszióban vagy alkoholbetegségben szenvedő nőt például kevésbé látunk attraktívnak, de éppúgy egy egészséges személynek is lehetnek rossz periódusai, momentumai. Ennek az instagramos kihívásnak a résztvevői azonban kevésbé drasztikus átváltozással demonstrálják, hogy a szépség mennyire illékony, megfoghatatlan és pillanatnyi.

Feltehetően mindenkiről készültek már olyan fotók, melyeken nem a legjobb arca érhető tetten. Erre próbálják játékosan felhívni a figyelmet azok a nők, akik bevállalták az Instán a grimasszal eltorzított ábrázatukat. Bár ez egy tréfás kezdeményezés, azért elgondolkodtató: ha csak az elcsúfított arcukat látnánk, el tudnánk képzelni róluk, hogy valójában milyen szépek?

Rengeteg kép készült a prettygirlsuglyface hashtaggel.

Erről a gyönyörű lányról csak kevesen gondolnák, hogy van csúnya oldala is. Így lehet tokája valakinek egy arctorzító grimasztól.

A meghökkenő arc imitálása is rádöbbenthet minket, hogy egy riadt pillanatunkban talán nem a legszebb vonásaink érvényesülnek.

A második szelfi alapján erről a nőről sem gondolnánk, hogy valójában mennyire szép.

A fintorgással még a nem létező ráncainkat is kiemelhetjük.

Erre az átváltozásra már nincsenek szavak. Grimaszoló versenyt nyerhetne az egyébként bájos hölgyemény.

Ha csak a torz fotót látnánk a lányról, azt feltételezhetnénk, hogy jóval több kiló, mint valójában.

Mindenkinek van egy bamba arca, és valljuk be őszintén, hogy sokszor megfeledkezünk magunkról. Ez a direkt beállított fotó lehet számunkra az elrettentő példa.

  • Megosztás:
hirdetés