A sört sokan szeretik, a kollagén pedig jót tesz a bőrnek. Japánban úgy gondolták, hogy ezt a két pozitív dolgot ötvözik, és megalkották a kollagént tartalmazó szépítő sört.

Szépítő ital

A kollagén kapszulában vagy italként történő fogyasztása egyre divatosabb, a Távol-Keleten pedig különösen. Japánban és Dél-Koreában a fiatalabb nők nagy része a szépségápolás megszállotja, és nemcsak arra figyelnek oda, hogy mit kennek magukra, hanem arra is, hogy mit esznek. A kollagénes étrendkiegészítők náluk régóta népszerűek, és néhány szupermodell, többek közt Miranda Kerr, is esküszik rá. A kollagén egy fehérjelánc, ami az emberi testben is megtalálható, és a bőr rugalmasságáért, a porcok egészségéért felelős, viszont egy idő után egyre kevesebb termelődik belőle, néhány szakértő szerint pedig pótolni lehet.

A japán Suntory italgyártó cég piacra dobott egy sört Precious – vagyis drágaság, érték – néven, amiből egy doboz két grammot tartalmaz a fehérjéből, és körülbelül 5%-os alkoholtartalommal bír.

A két gramm nagyon sok, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy az alkohol viszont nincs éppen pozitív hatással a bőrre. Az elvileg szépítő sör egyelőre csak Hokkaido szigetén kapható, de emiatt nem érdemes bánkódni. Másféle kollagénes készítmények nálunk is elérhetőek, de akár egy tojás elfogyasztásával is hozzájuthatsz értékes aminosavakhoz.

  • Megosztás:
hirdetés