Egy kis kreativitással egyedivé varázsolhatod még a megunt ruháidat, kiegészítőidet is. A strasszos cuccok most nagyon divatosak, és, ha otthon készíted el őket, a saját szájízed szerint, biztos, hogy különleges lesz a végeredmény. Nem kell hozzá más, csak néhány apróság, valamint sok türelem.

Strasszok a ruhákra

Könnyedén szert tehetsz díszkövekre és strasszokra, ha megszabadítod tőlük egy régi ékszeredet, ruhadarabodat. Ha nincs olyan holmid, melyen jó állapotban lévő díszecskék vannak, körülnézhetsz az online áruházakban, vagy felkerekedhetsz, és betérhetsz egy-egy hobbiboltba is. Általában felvarrható és ragasztható strasszok közül válogathatsz.

Gyakorlatilag bármit díszíthetsz a csillogó kövekkel, a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt. Nagyon jól mutatnak a strasszok farmering, farmerkabát vagy -nadrág zsebén, pólók, pulóverek vállán és ujjainál, valamint blúzok gallérjain, esetleg különálló gallérokon is.

Ha a ragasztható kövek mellett döntesz, vigyázz, mert elég maszatolós munka elé nézel. Vigyázz, hogy a ruha anyagát ne kend össze, mert nyomot hagy, és nem lesz szép az eredmény.

A felvarrható strassz mindenképpen jobb választás, mert nemcsak szebben lehet vele dolgozni, de tartósabb is lesz az eredmény, mint a ragasztós megoldás esetében. Az öntapadós kő ruhára nem ideális, mert nem ragad bele olyan erősen, hogy hosszútávon rajta is maradjon. Ezt legfeljebb egyenletes, kemény felületű táskára használd, de valószínűleg ott sem lesz hosszú életű.

  • Megosztás:
hirdetés