A Pantone cég, mely a világ színfelelőse, minden évben kinevez egy vezető színt, ami aztán általában meghatározza a divatot, a sminktermékeket és más trendeket is. 2013 színének a smaragdzöldet választották, egészen pontosan a 17-5641-es sorszámú árnyalatot, amit a kép tetején mutatunk meg.

Smaragdzöld szépségek

Buja, sugárzó, életteli – ezekkel a szavakkal jellemezte a cég képviselője a smaragdzöld színt. Ezenkívül még megújítónak, inspirálónak, kifinomultnak, energetizálónak, fényesnek és regenerálónak tartják.

Ezekkel nem is lehet vitatkozni, a zöld mindenkinek jól áll, bár a picit kékes smaragdzöld nem biztos, hogy minden színtípushoz passzol. Persze nem szabad szigorúan venni a dolgot, rengeteg zölddel fogunk jövőre találkozni, ahogyan a Pantone sem csak egy árnyalatot adott meg ihletforrásként a weblapján. A tavalyi év színe egyébként a tangerine tango volt, amit mi mandarinszínnek hívunk.

A zöld a természetet idézi, bizonyos árnyalatai fiatalítanak, szemfestékként pedig minden szemszínhez passzol. A lakásban használva megnyugtatja az idegeket.

Az öltözködésben és sminkben az élénkebb, erős árnyalatokat, az úgynevezett drágakőszíneket javasoljuk, a mentazöld nem biztos, hogy a legjobb választás. Emma Stone például remekül fest ebben a fűzöld blézerben.

  • Megosztás:
hirdetés